Снимка Фейсбук/Алексей Навални Задържаха лицата, помагали на Навални в разследванията.В Москва

...
Снимка Фейсбук/Алексей Навални Задържаха лицата, помагали на Навални в разследванията.В Москва
Коментари Харесай

Задържаха трима мъже, свързани с Навални

Снимка Фейсбук/Алексей Навални
 
Задържаха лицата, помагали на Навални в следствията.В Москва бяха арестувани трима мъже по обвиняване, че са търсили персонални данни, които да бъдат употребявани в следствията на опозиционера Алексей Навални, написа

Според източници от правоохранителните органи, арестуваните Пьотър Катков, Александър Зеленцов и Игор Зайцев са употребявали в това число подправени документи на полицейски чиновници, с цел да търсят в даркнет данни за частни лица, против което са получавали съответните възнаграждения. Мъжете са упрекнати във подправяне на документи и в нарушение на тайната на телефонните диалози. По време на задържането си те са декларирали, че не са знаели по чие предписание събират информацията.

Според интернет изданието Baza, обвинените са разкрили детективска организация през 2020 година и са получили сметки на чиновници на ФСБ (службата за национална сигурност на Русия – бел. ред.), които Навални упрекна, че са го отровили, както и че са научили номерата на техните телефони.

Според информация на чиновници на The Insider, Bellingcat, CNN Der Spiegel, оповестеното от тях журналистическо следствие в края на 2020 година, за отравянето на Навални отговорност носят осем оперативни чиновници на ФСБ, които са го следили от 2017 година Те са последвали политика в Томск, където се намираше, преди да му стане зле.

След това Навални разгласява запис на телефонен диалог с един от участниците в следствието – Константин Кудрявцев, по време на който той признава за своето присъединяване в интервенцията по отравянето на съветския опозиционер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР